De prijzen…

door op 30 maart 2011 -

De jury o.l.v. Kurt Bikkembergs zal zaterdagavond uit de zes finalisten één koor kiezen dat voor twee jaar de titel ‘Koor van het Jaar – Prijs van de Nationale Loterij’ mag dragen. De geldprijs bedraagt € 2.500 én 2 betaalde concerten via Koorlink. De andere koren mogen zich laureaat van de wedstrijd ‘Koor van het Jaar’ noemen.

Naast de hoofdprijs worden er nog andere prijzen toegekend, waaronder  een laureaatsprijs jeugdkoor en een laureaatsprijs volwassenenkoor. Het koor met de meeste punten binnen iedere categorie krijgt, naast een geldprijs (€ 2.500), een getuigschrift met de eervolle vermelding dat zij laureaat werden in hun categorie. De jury is echter niet verplicht om in iedere categorie een winnaar aan te duiden.

Verder zijn er nog de publieksprijs, de Klara-Canvasprijs en de prijs Koor&Stem.

Die publieksprijs is onafhankelijk van de beslissing van de jury. De prijs gaat naar het koor dat door het publiek via stembulletins wordt verkozen als winnaar. Speciaal voor Koor van het Jaar organiseerde de amateurkunstenorganisatie Kunstwerk[t] een wedstrijd rond het gedicht Wals van kwart voor middernacht van Paul Van Ostaijen. De interpretatie van het gedicht kon heel vrij opgevat worden: het ritme van het gedicht kan bepalend zijn of de titel, een woord, beelden die het gedicht oproept, associaties,… We zijn benieuwd!
Het winnende kunstwerk wordt tijdens de plechtige slotmanifestatie op 2 april bekendgemaakt én overhandigd aan het koor dat de publieksprijs in de wacht sleept.

Prijs Koor&Stem (goed voor € 500 prijzengeld) : Koor&Stem wil de deelnemende koren aanmoedigen om werken te programmeren van nog in leven zijnde Vlaamse componisten. De jury kiest uiteindelijk het koor met de beste uitvoering van een hedendaags Vlaams werk. Vic nees zal de prijs plechtig overhandigen.

Klara-Canvasprijs is een gedeelde publieksprijs. Hier lees je er alles over: http://www.koorvanhetjaar.be/stem-op-je-favoriete-koor/

Bookmark and Share

Add your comment »