De jeugd domineert de 6de editie van Koor van het Jaar

door op 4 april 2011 -

Een uiterst verzorgde intonatie, grote muzikaliteit, verstaanbaarheid en beheersing levert Clari Cantus de hoofdprijs op. Na Camerata Aetas Nova uit de vorige editie is het opnieuw een Leuvens koor dat Koor van het Jaar wordt.

Villanella is ontzettend gegroeid sinds de audities in november. Het jonge koor valt op door haar vertederende soli, muzikale lijnen en uitstekende podiumpresence. Ook vaste waarde Cantilene neemt het podium helemaal in en zet een zeer degelijke prestatie neer. Diversiteit troef in het programma van Waelrant met veel vuurwerk bij het laatste nummer dat de Arabische cultuur in de koormuziek introduceert. Rondinella klinkt modern en fris; een grote klank voor een kleine, jonge groep. Als enige volwassenkoor in de finale moet 4-tune opboksen tegen al dat jeugdig geweld. Het koor beschikt over zeer goed stemmenmateriaal; hier hebben we het laatste nog niet van gehoord.

De kinderkoren uit het voorprogramma charmeren het publiek met heldere kinderstemmen en een sobere doch doeltreffende regie: Een pluim op de hoed van dirigente An Meeusen en regisseur Koen Laukens. Deze kinderkoren doen het beste vermoeden voor de toekomst en vormen de basis voor meer uitstekende jeugd- én volwassenkoren.

Bookmark and Share

Add your comment »